maanantai 8. helmikuuta 2010

Lisää vanhaa

En juurikaan ole aikaisemmin ollut innostunut virkkaamisesta ja virkatut käsityöni voi laskea yhden käden sormilla. Ystävän opastuksella kuitenkin virkkasin viime vuonna alla olevan huivin. Ensimmäisen version tein villasekoitelangasta, mutta siitä tuli mielestäni liian pieni, eikä se ollut miellyttävän pehmeä. Toiseen versioon käytin Novitan Samos-lankaa ja se onnistuikin hyvin. Huivi on niin suuri, että sen kuvaan mahduttaminen oli hiukan hankalaa :) Viime syksynä olin Lankabaarin Yhden illan jutussa opettelemassa virkkauksen perusteita ja pian voisi kokeilla jotain huivia haastavampaa.
Alla oleva myssy on ensimmäinen neule, jossa olen käyttänyt pitsineuletta. Alun hankaluuden jälkeen se oli helppoa. Lankana Novita Rose Mohair. Kuva ei ole paras mahdollinen, myssy on oikeasti suurempi ja löysempi.


3 kommenttia:

  1. Tuo huivi on kyllä todella mukava eka virkkaus. Ei liian vaikea, mutta kuitenkin sen verran "pitkäkestoinen", ettei sitä heti saa valmiiksi. Mie olen välillä miettinyt pitäisikö tehdä toinen samanlainen kans.

    VastaaPoista
  2. Huivia oli kyllä mukava virkata. Ajattelin, että voisin tehdä toisenkin joskus. Ehkä jostain ohuemmasta langasta...

    VastaaPoista
  3. Pipo on kyllä tosi hieno! Taidan itsekin tehdä muutaman kevääksi kun saan ensin sukkarallin alta pois :)

    VastaaPoista