maanantai 26. huhtikuuta 2010

Valmis!

Villatakki on vihdoin valmis! Mun ihan ensimmäinen huivia suurempi neuletyö. Lankana on Novitan Puro Kanervikko ja Ruska. Malli on Suuresta Käsityölehdestä viime syksyltä, joko elokuun tai syyskuun numerosta. Onnistuin ilmeisesti viemään lehden lehtiroskikseen muiden lehtien mukana ja jouduin sitten lainaamaan lehden ja ottamaan ohjeesta kopiot. Malli oli yksinkertainen ja melko helppo neuloa. Yllättäen hankalinta ei ollutkaan nappilistan neulominen ja napinreikien tekeminen kuten aluksi luulin, vaan hankalimmaksi osoittautui saumojen ompeleminen. Parin ärräpään ja puretun sauman jälkeen takki kuitenkin tuli valmiiksi. Tosin en ole täysin tyytyväinen toiseen sivusaumaan, mutta en sitten enää jaksanut sitä purkaa. Eihän se aina mene niin kuin Strömsössä, ei ainakaan ekalla kerralla. :)
Villatakin lisäksi puikoilta valmistui kaverille Rinsessakämmekkäät. Ohje on Ullasta ja löytyy täältä. Lankana Novitan 7 veljestä, eli paksumpaa kuin ohjeessa ja jouduin vähän soveltamaan, mutta kyllä ne ihan kämmekkäiltä näyttää ja kaverikin tykkäsi.1 kommentti:

  1. Oih! Mielettömän ihana villis!!! :) Saumojen ompelu on kyllä viho viimestä puuhaa, mutta kannatti! :) Myös kämmekkäät on hienot! :)

    VastaaPoista