sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Ylhäältä alas

Tämä päivitys on antanut odottaa itseään kauan. Olin syyskuun alussa Snurressa kurssilla, jossa opeteltiin paidan neulomista ylhäältä alas. Minun piti jo silloin päivittää blogiin jotain kurssista, mutta se jäi tekemättä. No, myös paidan neulominen venyi ja venyi ja valmista oli vasta maaliskuussa.  Ja sitten meni aikaan siihen, että kuvat tuli viimein otettua. Nekin ovat olleet tabletilla jo pari kolme viikkoa. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
Olen melko tyytyväinen valmiiseen paitaan, vaikka tämä onkin ensimmäinen neulomani paita. Tekniikka ylhäältä alas on sen verran näppärä, että en varmasti tule neulomaan paitaa muulla tavalla.  Etenkin kun pidän saumojen ompelemista todella ärsyttävänä vaiheena. Tällä tekniikalla välttyy kokonaan saumojen ompelemiselta.

Lanka on Geilsk Bomuld og uld, joka oli minulla ihan uusi tuttavuus. Lanka tuntui mukavan kevyeltä ja olen ajatellut, että voisin tehdä langasta myös jonkin kesäneuleen. 

7 kommenttia:

 1. Vau, todella istuva paita! Itsekkin haaveilen oppivani tekemään ylhäältä alas itselle paidan :). Alotin tyttösen neuletakista. Pääsis vähän kärryille. Kiitos inspiroivasta postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oli lopulta helpompaa kuin mitä kuvittelin. Nyt kun perustekniikka on hallussa, voisi kokeilla kuvioita tai palmikoita. Tätä tehdessä on mukavaa kun voi koko ajan sovittaa ja muokata sen mukaan.

   Poista
  2. Kiitos :) Oli lopulta helpompaa kuin mitä kuvittelin. Nyt kun perustekniikka on hallussa, voisi kokeilla kuvioita tai palmikoita. Tätä tehdessä on mukavaa kun voi koko ajan sovittaa ja muokata sen mukaan.

   Poista
 2. Ihana, kelpais ittellekin :) Toki tekisin ittelleni ihan pitkät hihat mutta varmasti noinkin kiva :)

  VastaaPoista
 3. Onpa todella kaunis!
  Tekisi mieli itsekin kokeilla viimein jotain vähän "suuritöisempää", kun tähän asti olen vielä pidättäytynyt lähinnä sukissa ja lapasissa. Pinna riitti kuitenkin torkkupeiton virkkaamiseen isoäidinneliötilkuista, joten ehkä saattaisin saada jonkinlaisen paidan/takinkin aikaiseksi! :)

  VastaaPoista